Uphill

Lessen in NederlandWintersport in Nederland

Ga je voor het eerst op wintersport en wil je dichtbij huis beginnen? Onze lessen vinden plaats op verschillende indoorbanen in Nederland en worden aangepast aan uw mogelijkheden of die van uw kind. Voorspelbaarheid, duidelijkheid, veiligheid en vertrouwen zijn daarbij belangrijke pijlers.  

Ski- of snowboardles volgen op een indoor skibaan is ideaal voor een eerste ervaring met wintersport of om geleerde technieken te verbeteren. Er wordt een structuur opgebouwd waardoor de deelnemer beter voorbereid is op wat hij/zij gaat doen en wat er gaat gebeuren. De lessen vinden plaats in een rustige omgeving en er zijn genoeg ruimtes voor een ‘stilte moment’ als daar behoefte aan is.

In Nederland vinden de indoor lessen plaats bij Snowlimits Groningen en SnowsportCenter Utrecht. Dit zijn indoor skibanen. Een indoor skibaan is als het ware een grote lopende band die bekleed is met een speciaal soort wit kunstgras. De mat draait omhoog, waardoor je het gevoel krijgt dat je naar beneden glijdt. Door te remmen of bochten te maken blijf je op dezelfde hoogte en ontstaat er een eindeloze afdaling.

Naast deze banen geven wij ook les op alle locaties van SnowWorld (Landgraaf, Zoetermeer, Amsterdam, Rucphen, Terneuzen en Neuss)! 

Tijdens de indoor lessen in Nederland maken wij gebruik van een Time Timer © en visuele ondersteuning. 

Heeft u interesse in een van onze unieke lessen? Doe dan een aanvraag, of stel uw vraag via onze contactpagina!

Voorspelbaar, duidelijk en vertrouwd

Vaste indeling

Elke les bevat een vaste indeling welke bij aanvang wordt toegelicht doormiddel van het pictoboard. 

cheklist

Materiaal

De ski’s of het snowboard met de daarbij behorende schoenen staan bij binnenkomst klaar met de naam en foto van de deelnemer erbij. Zo kan het materiaal makkelijk herkend worden en gaat er geen tijd verloren. Er is een kleedkamer om je om te kleden.

2

Kleine groepen of privélessen

Per les sta je met maximaal 2 andere deelnemers op de baan. Aandacht en begrip zijn tijdens onze lessen erg belangrijk. De les duurt één uur. Tijdens de les sta je drie keer 10 minuten op de baan en heb je drie keer 10 minuten pauze. Privélessen zijn ook mogelijk.

Wintersport voor iedereen met autisme

Skiën / snowboarden

Na de uitleg van de instructeur kan de les beginnen. Wij zorgen ervoor dat je met een ‘big-smile’ de baan verlaat!

Wintersport voor iedereen met autisme

Afsluiten

Als de les is afgelopen ruimen we gezamelijk het materiaal op en bespreken we samen (met de ouders) de volgende les. ‘High five’ en tot de volgende keer! 

Lessen in de Alpen

Kennismakingsles

op aanvraag
Eerste ervaring met wintersport
Rustige omgeving
Visuele ondersteuning
Ervaren instructeur

Privéles

op aanvraag
Rustige omgeving
Visuele ondersteuning
Ervaren instructeur
Op maat gemaakte lessen

Voorbereidingscursus

op aanvraag
Zes weken lang
Elke week les
Vast programma
Voorbereiding voor de wintersport