Uphill

Ski- en snowboardlessen voor autisme, ADHD en ADD

Skiën met een (licht) verstandelijke beperking

Onze missie bij Uphill is het creëren van unieke ski- en snowboardlessen voor iedereen met autisme, ADHD of een andere (licht) verstandelijke beperking! We garanderen onvergetelijke wintersport ervaringen voor zowel beginnende als gevorderde wintersporters.

Elke les draait bij ons om plezier, waarbij aandacht en begrip voorop staat. We houden daarom altijd rekening met uw wensen en mogelijkheden, of die van uw kind. Voorspelbaarheid, duidelijkheid en vertrouwen zijn daarbij belangrijke pijlers. Wij creëren wintersport voor iedereen!

Unieke ski- of snowboardlessen volgen met autisme, ADHD of een andere (licht) verstandelijke beperking!

Niet iedereen heeft ervaring met wintersport en kan zonder problemen de skipistes afdalen. Daarbij komt dat het volgen van ski- of snowboardlessen, zeker voor mensen met (licht) verstandelijke bepekring, behoorlijk spannend kunnen zijn.

Onze lessen kunnen plaats vinden in Nederland en Oostenrijk. Elke les wordt zorgvuldig samengesteld door één van onze gecertificeerde instructeurs. Klik hieronder op de gewenste les voor meer informatie.

Wel of geen ervaring, en lekker dicht bij huis willen beginnen met skiles voor mensen met een (licht) verstandleijke beperking? Dat kan! Kijk dan naar de verschillende les opties in Nederland. 

Skiën in Oostenrijk met een verstandelijke beperking! Bij Uphill is dat mogelijk. Kijk snel naar de opties voor het boeken van lessen in Oostenrijk!

Kennismakingsgesprek

Het kennismakingsgesprek is na het invullen van het aanvraagformulier, de eerste stap in het traject wat Uphill samen met de deelnemer aangaat. Omdat wij de eerste stap erg belangrijk vinden, nemen we uitgebreid de tijd voor dit eerste gesprek.  Eerste indrukken zijn blijvend. 

De kennismakingsgesprekken worden telefonisch afgenomen. Tijdens dit kennismakingsgesprek brengt Uphill de mogelijkheden en wensen van de deelnemer, en die van de familie van de deelnemer, in kaart om vervolgens op maat gemaakte lessen samen te stellen. 

Het is daarom voor ons enorm belangrijk om meteen de juiste snaar te raken tijdens de eerste ontmoeting. Tijdens dit eerste gesprek geven we zoveel mogelijk informatie over onze werkwijze en aanpak. 

g sport skiën

Kennismakingsgesprek

Waarom Uphill?

De voorbereiding
Oostenrijkse skischool
Uphill
Kennismakingsgesprek (online)
Aanbod op maat
Kennismaking skileraar in Nederland
Voorbereidingslessen

Uphill is uniek ten opzichte van veel skischolen in Oostenrijk:

 Uniek in benadering: wij kijken naar wat WEL kan.

Uniek in positie: de enige skischool voor kinderen met een speciale hulpvraag.

Uniek in beleving: de glimlach van de cursist is ons GOUD waard.

De skileraar
Oostenrijkse skischool
Uphill
Oostenrijks gediplomeerd
Jong & dynamisch team
Soms
Nederlandse skileraar
Soms
Geduldige leraren
Soms
Ervaren gepassioneerde skileraren
Soms
De skilessen
Oostenrijkse skischool
Uphill
Lesplan op maat
Aandacht en begrip
Soms
Visueel en spelenderwijs leren
Soms
Geen beperkingen, maar mogelijkheden
Ervaren gepassioneerde skileraren
Soms

Persoons Gebonden Budget (PGB)

Gemeentes in Nederland kunnen PGB’s uitkeren. Dit is een ondersteunend budget voor mensen met een verstandelijke beperking waarmee ze hun eigen zorg kunnen inkopen.  

Wilt u meer informatie ontvangen over het doen van een aanvraag voor een PGB, met de nodige informatie van Uphill? Vul dan onderstaand formulier in!