Uphill

Lessen in OostenrijkSkilessen in Oostenrijk


Skiles met een verstandelijke beperking in Oostenrijk


Onze skilessen vinden voornamelijk plaats in Zell am See – Kaprun en Westendorf

 

Het skigebied van Zell am See – Kaprun telt in totaal 111 piste kilometers en is geschikt voor zowel de beginnende als gevorderde wintersporter. Vanaf onze basis in Zell am See – Kaprun, kan ook makkelijk worden uitgeweken naar het skigebied van Saalbach –  Hinterglemm. Naast Zell am See geven we ook les in Westendorf. Het gezellige plaatsje Westendorf in Oostenrijk is al sinds jaar en dag populair bij Nederlanders. Dit komt mede door het gevarieerde piste aanbod. Westendorf is namelijk onderdeel van het SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental met in totaal 280 km aan pistes voor skiërs, snowboarders, beginners, gevorderden, groot en klein.

Het skigebied van Zell am Zee heeft meer dan 75 pistekilometers en ligt tussen de 750 – 2000 meter hoog. Met een gratis skibus kun je met dezelfde skipas ook op de Kitzsteinhorn gletscher skiën. Hier vind je nog eens 40 kilometer aan piste tot een hoogte van ruim 3000 meter. Het skidorp Zell am See ligt aan een prachtig meer waarop je continue uitzicht hebt vanaf de pistes. 

Highlights van het skigebied:

  • Erg sfeervol skiën met prachtig uitzicht op de Zellersee
  • Authentiek en veelzijdig stadje Zell am See

Één van de locaties waar Uphill skilessen aanbiedt is Westendorf. Het kan natuurlijk zo zijn dat de rest van het gezin, dat mee gaat op wintersport, ook wil leren skiën of de techniek wil verbeteren. Dit is mogelijk bij Snowsports Westendorf!

Bij Snowsports Westendorf zijn er verschillende mogelijkheden om lessen te volgen. 

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om voor volwassenen privélessen van 2 of 4 uur te boeken. Het is natuurlijk ook mogelijk om een groepsles te volgen. Beide lessen vinden plaats in 2 blokken van 2 uur met tussen de middag een uur pauze. Deze is tegelijk met de les van Uphill en daarom is het ook gewoon mogelijk om gezellig samen te lunchen!

De beste methode om kinderen te leren skiën is spelenderwijs. Om deze methode toe te kunnen passen gebruiken wij materialen van Sunkid. Om het spelenderwijs skiën nog meer uit te breiden, organiseert Snowsports Westendorf elke vakantieweek themadagen. Zo zijn er de gehele ski week allerlei activiteiten te doen op ski’s, gekoppeld aan het thema van de dag! Maak kennis met je skigroepje en skileraar, trotseer de hindernisbaan, ga schat zoeken via de schatkaart, bewonder de totempalen en nog veel meer avonturen!

Naast de skischool beschikt Snowsports Westendorf ook over een eigen skiverhuur. Het volgen van lessen en het huren van materiaal kan dus allebei onder één dak! Binnen de skiverhuur worden er verschillende opties aangeboden met betrekking tot het huren van materiaal. Zo kan je bijvoorbeeld een compleet pakket te nemen, maar is het ook mogelijk om materiaal los van elkaar te huren.
Beschik je over eigen materiaal? Dan doen onze experts er alles aan zodat het er weer uit ziet alsnieuw!

Skiën met iemand met een verstandelijke beperking is niet vanzelfsprekend. Daarom zijn al onze lessen in de sneeuw uiteraard aangepast aan uw wensen en mogelijkheden en/of die van uw kind. Beginner of gevorderd? Privéles voor de hele familie? Wij halen in elke situatie het beste uit de deelnemer(s) naar boven! 

Meer informatie over een van onze unieke lessen ? Neem dan contact met ons op of doe een aanvraag!


Voorspelbaar, duidelijk en vertrouwd

Vaste indeling

Elke les bevat een vaste indeling welke bij aanvang wordt toegelicht doormiddel van het pictoboard. 

cheklist

Materiaal

Het ski- of snowboardmateriaal kan gehuurd worden bij één van onze partners in Nederland of Oostenrijk. Eigen materiaal mag natuurlijk ook worden gebruikt. Neem voor het huren van materiaal contact met ons op. 

2

Kleine groepen of privélessen

Per les sta je met maximaal 2 andere deelnemers op de piste. Aandacht en begrip zijn tijdens onze lessen erg belangrijk. De lesdag duurt twee keer twee uur met daartussen één uur (lunch) pauze. Een dagdeel les van twee uur is uiteraad ook mogelijk. 

Gezinsles met een kind met een beperking

Skiën / snowboarden

Na de uitleg van de instructeur kan de les beginnen. Wij zorgen ervoor dat je met een ‘big-smile’ de piste verlaat! 

Witnersport met een verstandelijke beperking

Afsluiten

Als de les is afgelopen bespreken we samen (met de ouders) de volgende lesdag. ‘High five’ en tot de volgende keer!  

begeleide vakantie autisme Oostenrijk

Privéles

Op aanvraag
Eén-op-één les in de sneeuw
Rustige omgeving
Visuele ondersteuning
Ervaren instructeur
Op maat gemaakte lessen

Groepsles

Op aanvraag
Maximaal drie deelnemers
Rustige omgeving
Visuele ondersteuning
Ervaren instructeur
Op maat gemaakte lessen

Gezinsles

Op aanvraag
3 tot 6 personen
Les voor de hele familie
Ervaren instructeur
Visuele ondersteuning
Op maat gemaakte lessen